PRVA STRAN     PREDSTAVITEV     PROJEKTI     GALERIJA     VIDEO     REFERENCE     OSTALE DEJAVNOSTI     KONTAKT
LSP d.o.o. logotip  Laserske projekcije in laser showi


Delujemo na področju, ki je v Sloveniji še dokaj nepoznano. Če želite vaše obiskovalce presenetiti ali očarati z nečim novim, nepoznanim, potem je laserska projekcija prava stvar za vas.

 

Laserska projekcija se deli v več kategorij:

GRAFIČNA PROJEKCIJA:
Na nek raven medij (platno, zid, skala, vodna zavesa,...) se z laserjem riše slika. Vsi liki so praviloma sestavljeni iz črt. Narisati je možno poljubno sliko, logotip ali animacijo. Imamo možnost risanja kompleksnih 3D animacij. Pri klasičnem video projektorju so omejitve v oddaljenosti od platna in ostrini slike. Pri laserskem projektorju je razdalja poljubna. Lahko rišemo na primer čez jezero in je slika povsem jasna in ostra.
primeri: 

projekcija čez jezero animirani karakterji logotipi in 3D animacija
projekcija čez jezero animirani karakterji logotipi in 3D animacija

 

ŽARKOVNA PROJEKCIJA (BEAMSHOW):
Laser riše žarke in ravnine, ki lebdijo in se premikajo po prostoru nad ljudmi. Za dober efekt laserskih ravnin mora biti v prostoru tema. S tem gledalci izgubijo občutek za prostor in čutila "zaplavajo" skupaj s svetlobo. Vsi laserski efekti in animacije so v spremljavi z glasbo, tako da gledalce "potegne" v povsem novo dimenzijo.
primeri: 

virtualni tunel z glasbo sinhronizirani efekti svetlobne pregrade
virtualni tunel z glasbo sinhronizirani efekti svetlobne pregrade

 

VODNA ZAVESA
Ponujamo tudi vodno zaveso, širine do 12 metrov in poljubne višine. Na zaveso se lahko projecira animacija z laserjem ali s klasičnim video projektorjem. Uporabna je tudi kot dekorativni element ali za delno ločitev prostorov. Prireditvi doda še en naravni element - vodo. Brez problema je možna postavitev v zaprtem prostoru ali na parketu. Poleg klasične padajoče vodne zavese ponujamo tudi pahljačasto zaveso iz tal navzgor. Doseže višino do 8 metrov in širino 16 m. Ta je uporabna le na odprtem prostoru.
primeri: 

dekorativna postavitev laserska animacija na padajočo vodo laserska animacija na vodno pahljačo s tal
dekorativna postavitev laserska animacija na padajočo vodo laserska animacija na vodno pahljačo s tal

 

VIDEO IN LASER
Imamo možnost konverzije videa v lasersko sliko v realnem času, kot tudi obdelavo obstoječega videoposnetka.
Za podrobnejše informacije o tem postopku nas kontaktirajte.


 

Priprava materiala za animacijo
Naročnike opozarjamo, da je predpriprava materiala za lasersko animacijo ključnega pomena za uspešno realiziran projekt.
Grafična produkcija in animacija je tu bistveno bolj zahtevna kot video montaža, zato morajo biti materiali dostavljeni v obdelavo toliko prej.
Formati, v katerih sprejemamo grafiko:
- najboljši: AI (Adobe Illustrator), CDR (CorelDraw), SWF (Flash), TTF (fonti), MAX (3D studio Max), STEP (3D CAD programi), DXF in DWG (Autocad)
- sprejemljivi: PDF, WMF, PS
- slabi: BMP, PNG, ipd. nizke resolucije
- praktično neuporabni: JPG